Predstavnici deset gradova i opština iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije imaju priliku u Berlinu da predstave investicione potencijale zainteresovanim ulagačima. U radu samita učestvuje i predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić, javlja televizija N1.

Za sve investitore koji žele da prošire ili zasnuju poslovanje u Jugoistočnoj Evropi sertifikacija gradova i opština je jedan standardizovani instrument na osnovu koga procenjuju lokalnu poslovnu klimu.

 

Poseta ima i obrazovni karakter jer će učesnici moći da se upoznaju sa najboljom poslovnom praksom u nekoliko nemačkih gradova i opština.

“Videli smo koliko smo mi imali birokratije, šta smo mogli da otklonimo. Uveli smo neke nove procedure, neke nove institucije – Savet za privredu, uradili smo strategiju razvoja opštine, preispitujemo svoje ciljeve, uveli smo Kancelariju za lokalni i ekonomski razvoj”, kaže gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

Bolja prezentacija opštine i bolja saradnja sa investitorima, prema njegovim rečima, je nešto što je urađeno da bi Pirot imao veći broj zaposlenih i da se otvaraju nova radna mesta.

 

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Joomla templates by Joomlashine