Nakon današnje sednice Opštinskog veća konstatovano je da javna preduzeća u Pirotu dobro posluju, osim realizacije svih programa, ova preduzeća uspevaju i da realizuju veliki broj investicija važnih za funkcionisanje grada.


-Toplana je poslovala pozitivno. Višegodišnje konstatno ulaganje, poput izgradnje energane u Senjaku, preko ulaganja u toplovode i podstanice, počelo je da daje rezultate. Ove godine nas očekuje gašenje kotlarnica Bujica, Sud i Centrala. Sve će biti prikopčane na energanu Senjak, biće ugrađene 22 nove podstanice i nekoliko stotina metara novog toplovoda i time će se zaokružiti veliki investicioni ciklus kada je o toplani reč, pa će ona, verujem, biti spremna za efikasan rad u toku sledeće godine. I Vodovod ima dobro izvršenje planova, takođe i Komunalac. Direkcija za izgradnju je takođe dobro radila, a ima puno planova i za 2015. godine. Bilo je nekih promena ili odlaganja, pre svega mislim da realizaciju vodovoda Ponor, ili odlaganje izgradnje kružnog toka u ulici Srpskih vladara koji treba da poveže Drugi ring i budući most. Razlog za to je nerešavanje imovinskih odnosa ali se i to polako rešava. Sve u svemu, moja ocena je da je rad javnih preduzeća vrlo kvalitetan, da su ustanove kulture, ali i socijalne ustanove poput Centra za socijalni rad takođe dobro radile jer se vidi da na sve segmente naše populacije mi obraćamo pažnju-kazao je Vasić.

On se osvrnuo i na činjenicu da će Pirot dobiti još jednu industrijsku zonu – “Pirot-Jug”.

-S obzirom da smo u Industrijskoj zoni dostigli neki maksimum i nemamo više slobodnog prostora, a sa druge strane, pošto smo kupili 10 hektara zemljišta od Vojske Srbije, mi smo rešili da u tom delu grada otvorimo novu Industrijsku zonu koja će u perspektivi imati 60 hektara. Sada ćemo morati da se suočimo sa kupovinom zemljišta, opreme za infrastrukturu, ali to je nova industrijska zona koja se formira-kazao je Vasić.

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Joomla templates by Joomlashine