Na ovaj način do sada je, za deset godina realizacije programa, upošljene 572 osobe a u rešavanje komunalnih problema u gradu i selima uloženo preko 54 miliona dinara

Javni radovi na lokalu, koji se dugo godina realizuju u Gradu Pirotu, šansa su da se zaposli veliki broj osoba sa evidencije NSZ u Pirotu, a u isto vreme rešavaju se brojni komunalni problemi, pre svega u selima. 

Nenad Petrović, iz Saveta za zapošljavanje Grada Pirota kaže da su zahvaljujući javnim radovima na lokalu rešeni mnogobrojni komunalni problemi u selima poput uređenja domova kulture, seoskih škola, grobalja, zadružne domove, seoske ambulante, napravljeno je na desetine dečjih igrališta, atarske puteve i mnogo toga.

-Cilj nam je da u narednom periodu u svakom delu našeg grada i selima stvorimo bolje uslove za život-kazao je Petrović.

Suzana Đorđević, direktorka NSZ u Pirotu kazala je da je ovaj program od velikog značaja za osobe koje se angažuju u izvođenju javnih radova.

-Predviđeno je da se u javnim radovima angažuju osobe iz kategorije teže zapošljivih, reč je o korisnicima socijalne pomoći, mladima do 30 godina, starijim od 50, osobama sa invaliditetom, Romima, žrtvama porodičnog nasilja i tako dalje. Utoliko je veći značaj ovih javnih radova i značaj samog programa-kazala je direktorka Đorđević.

-Mi smo počeli od 2010. godine da sprovodimo javne radove i od tada smo angažovali 572 lica i u rešavanje komunalnih problema u selima i gradu na ovaj način uložili 54 miliona dinara. Ove godine ćemo angažovati 45 osoba a izdvojili smo negde oko pet miliona dinara, radovi će se realizovati u selima Izvor, Mali Jovanovac, MZ Rasadnik, selu Blato, Sukovo, Brlog, Pokrevenik, Prisjan, MZ Nova Mala, na Gradašničkoj reci, Dojkincima, Dobrom dolu, Novom Zavoju i drugim mestima u gradu-kazao je gradonačelnik Vasić.

Izvor: Pirotske vesti

 

Joomla templates by Joomlashine