Vasić – “Ako želimo da se razvija Stara planina, da se razvija turizam, da se ljudi vrate na sela i da investiraju u bilo koji vid poljoprivredne proizvodnje put je osnova tog početka, ili osnova celog razvoja. Put pa sve ostalo”.

Nedavno su počeli vrlo obimni radovi na regionalnom putnom pravcu koji spaja grad Pirot, preko Planinarskog doma, Rsovaca, Visočke Ržane, Slavinje i Izatovaca, sa opštinom Dimitrovgrad. Reč je o najvažnijem putu na Staroj planini. Na mnogim delovima puta izvode se opsežni radovi, na koje se čekalo više godina, a deo puta između Slavinje i Izatovaca, gde su danas realizovani završni poslovi, je potpuno uređen i presvučen novim asfaltom. To je bio povod da gradnačelnik Pirota, Vladan Vasić, sa svojim saradnicima obiđe radove, s obzirom da je putna infrastruktura najvažniji uslov za razvoj Stare planine, kako je, između ostalog, rekao.

Gradonačelnik, Vladan Vasić, izrazio je veliku zahvalnost predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, javnim preduzećima “Koridori 10” i “Putevi Srbija” i nadležnom ministarstvu koje je izdvojilo desetine miliona evra za regionalne putne pravce na teritoriji grada Pirota i opštine Dimitrovgrad.

“Da vas podsetim da smo prisustvovali otvaranju radova na putu od Industrijske zone do Sopotske petlje, urađena je i Sopotska petlja koja će uskoro početi da funkcioniše, put od Sadikovog bunara ka Babušnici do sela Blato, od skretanja za selo Sukovo do sela Komje, a tamo će se raditi još 4 kilometra do manastira Poganovo. Dakle veliki broj kilometara regionalnih putnih pravaca, mnogo miliona evra je uloženo u Pirot i Dimitrovgrad, i to pre svega iz budžeta Srbije. Ekskluzivno, mogu da kažem rade se uveliko zemljani radovi od Planinarskog doma ka ovom delu Stare planine. Tu će biti 4 kilometra puta uređeno iz budžeta Puteva Srbije i još kilometar od izlaza iz sela Rsovci ka Slavinji. Mnogo je novca, to je dodatnih 100 miliona dinara za sređivanje tih delova puta”- rekao je Vasić.

Gradonačelnik je istakao da uskoro treba da počnu radovi u naselju Prčevac. Postignut je dogovor da se na toj deonici promeni vodovodna mreža u realizaciji JP “Vodovod i kanalizacija” Pirot, a onda će se i taj deo asfaltirati. Rok za završetak tog dela puta, od Malog mosta do Kamenoloma “Kitka”, je 4. novembar. Na ovaj način cela deonica regionalnog puta Pirot – Dimitrovgrad, preko Planinarskog doma i pomenutih sela, biće obnovljena. Ako se sve sumira preko 40 kilometara regionalnih puteva u toku prošle i ove godine je urađeno, istakao je Vasić.

Izvor: Pirotske vesti

 

Joomla templates by Joomlashine