Gradonačelniku Pirota mr Vladanu Vasiću danas je na 15. Izbornoj skupštini NALED-a (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj) uručena zahvalnica za izuzetan doprinos razvoju poslovnog okruženja u Srbiji i podršku razvoju, misiji i ciljevima Udruženja kroz dobrovoljno i posvećeno angažovanje u Upravnom odboru NALED-a.

Kako je Pirotskim vestima izjavio gradonačelnik Vasić, koji je u tri mandata bio član UO NALED-a, a ove godine je odlučio da se ne kandiduje za tu funkciju, učestvovati u rešavanju mnogih birokratskih problema koji muče privredu i građane, sa NALED-om,  bilo je veliko zadovoljstvo, čast i obaveza.

-Neki od uspeha koje je NALED postigao jeste bolji položaj Srbije na Doing bussiness listi Svetske banke, zatim uvođenje elektronske građevinske dozvole, sertifikacija opština i gradova sa pozitivnim poslovnim okruženjem, među kojima je i Pirot-poručio je Vasić u izjavi za Pirotske vesti.

Današnjoj Skupštini prisustvovali su najviši predstavnici ambasade SAD-a, ambasador Entoni Godfri, sa kojim je Vasić imao neformalni razgovor o poboljšanju saradnje Grada Pirota i SAD-a, ali i drugi važni akteri, poput ministara Zorane Mihajlović, Siniše Malog i mnogi drugi.

Izvor: Pirotske vesti

 

Plan razvoja Grada Pirota 2021–2028.

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Joomla templates by Joomlashine