Poslednja sednica Gradske skupštine za prvih šest meseci održaće se u petak, 25. juna.

Na dnevnom redu  su odluke o Planu razvoja grada do 2028. godine, o Završnom računu budžeta grada za prošlu godinu i Odluka o rebalansu za prvih šest meseci ove godine.

Odbornici će razmatrati Lokalni plan upravljanja otpadom za period do 2031. godine,  izveštaje o radu i finansijske izveštaje sa prošlu godinu.  Na sednici će biti doneta odluka o javnom konkursu za izbor direktora  javnih preduzeća Komunalac, Vodovod i kanalizacija  i Regionalna deponija.

Na dnevnom redu će se naći i odluka pristupanju izmeni i dopuni Plana detaljne regulacije “Nišavska dolina”, o mesnim zajednicama administrativnim taksama i uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom.

Teme o kojima  će se odlučivati  su i  saglasnost na izmenu Ugovora o javnom privatnom partnerstvu za sistem javnog osvetljenja, o raspodeli likvidacionog ostatka Javnog preduzeća “Radio Pirot”, sprovođenje postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Odbornici će razmatrati i predlog odluka o davanju saglasnosti na izmenu programa poslovanja JP Gradska toplana i Odluku nadzornog odbora JP ,,Komunalac,, o izmeni i dopuni Cenovnika preduzeća.

Sednica počinje u 10 časova.

U sredu, 23.juna biće održana sednica Gradskog veća.

Izvor: Plusonline

 

Joomla templates by Joomlashine