Iz gradskog budžeta, ove godine, za rad i funkcionisanje mesnih zajednica, opredeljeno je 9 miliona dinara. Kako je rekao Sretan Savov, član Gradskog veća i koordinator u radu sa predstavnicima mesnih zajednica, u poslednjih mesec dana počela je realizacija predviđenih aktivnosti i primetni “povratak na staro”, nakon perioda pandemije Korona virusa kada su aktivnosti bile izuzetno smanjene.

Savov podseća da je prošle godine bilo manje para za mesne zajednice, jer su dva miliona dinara preusmereni na druge aktivnosti Lokalne samouprave. Velike kulturne manifestacije se tada nisu održavale iz poznatih razloga. 

Vraćanje u normalu podrazumeva rešavanje problema koji su se pojavili u prethodnom periodu, tekuće popravke, nabavku mašina i opreme za održavanje javnih površina, jer kako ističe Savov, jako je bitno da mesne zajednice same održavaju javne zelene površine, a da im je to potrebno omogućiti kroz različite projekte i javne radove. 

Ono što svakako zanima Piroćance je, da li će ove godine, tokom leta biti popularnih turnira u gradu i selima. Savov kaže da će se određene manifestacije održati, uz poštovanje svih pravila i propisanog broja prisutnih ljudi. Veliki turniri, koji okupljaju i do 1000 ljudi za veče, još uvek su neizvesni. 

Na jesen, izbori u mesnim zajednicama biće organizovani po novom sistemu. 

Kako je Savov rekao za portal Plusonline, na narednoj sednici Skupštine grada biće donesene nove odluke o izborima u skladu sa Zakonom o lokalnim samoupravama. Izbori, sa novinama, biće raspisani na jesen. Za funkcionere u mesnim zajednicama glasaće se tajno, na propisanim biračkim mestima. 

Izvor: Plusonline

Plan razvoja Grada Pirota 2021–2028.

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Joomla templates by Joomlashine