Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić obišao je danas sa predstavnicima lokalne samouprave početne radove na izgradnji Otvorenog kupališnog kompleksa, u naselju Senjak. 

Prema Projektu, radovi će se realizovati u tri faze. Početkom februara počela je prva faza - iskop zemlje i postavljanje instalacije. Ove radove izvodi niška firma Sib Invest. Rok za završetak je 90 dana, a vrednost prve faze je oko 24 miliona dinara.

Prema planu otvoreni bazen će se nalaziti na prostoru između novoizgrađenog Zatvorenog bazena „Senjak“, Keja, stadiona i Ulice Milivoja Manića na površini od 2,2 ha i obuhvataće dve celine, rekao je prilikom kraće prezentacije projekta Branislav Kostić, diplomirani građevinski inženjer, koordinator na realizaciji projekta „Otvoreni bazen“.

Kupališni kompleks obuhvata jedan veliki bazen olimpijskih dimenzija i jedan manji bazen za decu i neplivače sa pratećim sadržajima. Drugi deo obuhvata sportsko rekreativni sadržaj sa parkovskim površinama.

U razgovoru sa predstavnicima izvođača čuli smo da se prva faza radova odvija planiranom dinamikom.

Izgradnjom zatvorenog bazena i sadržaja sa strane Pirot će upisati još jednu "zvezdicu", rekao je obraćajući se novinarima gradonačelnik Vladan Vasić. Ovo će svakako doprineti boljem kvalitetu života građana. 

Ukoliko u roku sprovedemo javnu nabavku, voleo bih da mogu da obećam, ali se nadam da će ceo kompleks biti završen do leta 2022. godine. Reč je o kapitalnom projektu čija je vrednost preko tri miliona evra. Izgradnja će biti finansirana sredstvima iz gradskog Budžeta, na tri godine, kazao je gradonačelnik. 

Kada je reč o radu bazena iskoristiće se deo tehnike zatvorenog bazena kako bi pojeftinili izgradnju kompleksa.

Dimenzije velikog bazena su 50x25m i jedan manji bazen namenjen deci. Prateći sadržaj uz bazen je ulaz, garderobe sa svlačionicama, restoran, tribine, plaža oko bazena. Drugi deo parcele će biti u funkciji tokom cele godine i na njemu su projektovani teretana na otvorenom, teren za boćanje, padel teren, šah sa velikim figurama, trim staza, ugostiteljski objekat, tobogan sa penjalicama, igračke za decu, sunčani sat, internet zona, prostor za okupljanje mladih, staza za bicikle, fontana i česma.

Izvor: Plusonline

 

 

 

 

 

 

 

Plan razvoja Grada Pirota 2021–2028.

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Joomla templates by Joomlashine