U okviru konkusa opštine Pirot za finasiranje programa stručne prakse, Lokalni savet za zapošljavanje uputio je predlog predsedniku Opštine da se po ovom pozivu odobri finansiranje rad 18 volontera pripravnika, kaže u izjavi za Plus radio i Portal Plus online Nenad Petrović, iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.
- S obzirom da se radi o licima sa završenim osnovnim akademskim, osnovnim strukovnim, master, master specijalističkim, specijalističkim akademskim i specijalističkim studijama oni će biti angažovani na period od 12 meseci, uz mesečnu naknadu u iznosu od 20.000 dinara i plaćeno zdravstveno osiguranje. Takodje jedna od prednosti je da će svi oni po isteku ovog perioda imati priliku da polažu pripravnički ispit.

Zbog velikog interesovanja mladih ljudi lokalna samouprava izdvojila je dodatna 2,4 miliona dinara tako da će broj volontera umesto 10, biti 18. Ukupno je za ove namene izdvojeno nešto više od 5 miliona dinara, kaže Petrović.
Pored ovog konkursa koji je završen, u toku je konkurs za dodelu subvencija za zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih. Ovde je predvidjeno zapošljavanje 8 lica, a poslodavcima sleduju subvencije u iznosu od 150.000 dinara. Takodje je aktuelan i konkurs za dodelu subvencija za samozapošljavanje, gde je u planu dodela 15 grantova u iznosu od 160.000 dinara, ukupno 2,4 miliona. U sbotu će biti objavljen i konkurs za sprovodjenje javnih radova na lokalnom nivou koji će biti otvoren mesec dana i gde je predvidjeno 3,6 miliona dinara.

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Joomla templates by Joomlashine