U prostorijama bivšeg Uslužnog centa gradske uprave, danas je svečano otvoreno Jedinstveno upravno mesto (JUM). 

Presecanju vrpce i zvaničnom puštanju u rad objekta, pored Vladana Vasića, gradonačelnika Pirota, prisustvovala je i Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

Jedinstveno upravno mesto omogućava da na moderan i brz način svi građani dodju do željenih dokumenata, bez napuštanja upravnog mesta, na 19 šaltera na kojima će moći da dobiju potvrde i uveranje iz različitih željenih oblasti. 

Šalteri su raspoređeni PTT ispostavi, gradskoj pisarnici, lokalnoj poreskoj administraciji, matičnoj službi, građevinarstvu i urbanizmu, stambeno ispekcijskim poslovima i poslovima društvene brige o deci. 

Postoje i tri odvojena ofisa za birački spisak, obrazovanje i službu za mesne zajednice. Takođe, postoji i elektronski pult na kojem će građani moći da izaberu uslugu koja im je potreba i dobiju broj šaltera koji je zadužen za rešavanje traženog problema.

Kako je rekla Ministraka Obradović, Država je finansirala uređenje i otvaranje JUM-a sa 5,2 miliona dinara kako bi se otklonile sve otežavajuće okolnosti koje su do sada mučile građane prilikom rešavanja administratiivnih problema. Dodala je da će dobro poznata fraza "fali Vam još jedan papir", sada otići u istoriju, jer će se sve završavati na jednom mestu. 

Vladan Vasić, prilikom obraćanja novinarima, zahvalio se ministarki Obradović na poseti i dodao da je cilj otvaranje JUM-a efikasnije i modernije funkcionisanje Lokalne samouprave. Pirot je 12. Lokalna samouprava koja je u ovoj godini dobila Jedinstveno upravno mesto. 

Nakon obilaska JUM-a, Vasić i Ministraka Obradović, sastali su se u maloj sali Skupštine grada gde su razgovarali o budućoj saradnji Ministarstva i Grada Pirota. 

 

Izvor: PlusOnline

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Joomla templates by Joomlashine