Na sednici Skuštine grada Pirota, koja je odžana u sali Doma kulture uz odgovarajuće protivepidemiljske mere, većinom glasova usvojen je Budžet za 2021. godinu. Odbornici su razmatrali i usvojili još nekoliko odluka, kao što je Odluka o određivanju pravaca pružanja državnih puteva kroz naseljena mesta na teritoriji grada, Statut Apotekarske ustanove i još nekoliko odluka iz imovinsko pravne problematike. Predsednica Skupštine grada, dr Milena Dimitrijević, smatra da je sednica protekla u korektnoj atmosferi, mada žali što su predstavnici opozicije napustili sednicu, a zadovoljna je što je Budžet usvojen i dobio pozitivne kritike odbornika.

“Sednica je bila posebno važna zbog usvajanja Budžeta, kao jednog od najvažnijij dokumenata za funkcionisanje grada. Atmosfera je bila korektna, mada mi je žao što je Odbornička grupa “Najbolje za Pirot” napustila sednicu. Prema poslovniku nisu imali pravo na repliku i nezadovoljni odlukom odbornika tim povodom izašli su.

Epidemiološku situaciju nismo uvrstili u dnevni red s obzirom da Štab za vanredne situacije svakodnevno zaseda, stalno se razgovara o epidemiološkoj situaciji, pogotovo se konsultuje stručnomedicinski deo Štaba i mogu samo da zahvalim dr Radovanu Iliću koji je za skupštinskom govornicom najbolje objasnio kakva je situacija u Pirotu. Usvojene su i ostale teme dnevnog reda, narednu sednicu planiramo za Dan grada, neće biti Svečane akademije povodom Dana grada, a posebno mi je drago što će sav novac planiran tim povodom biti upotrebljen u humanitarne svrhe”- izjavila je dr Dimitrijević.

Izvor: Pirotske vesti

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Joomla templates by Joomlashine