Bojan Pešić, načelnik Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno komunalne poslove, u nedavnom razgovoru za portal Plusonline, rekao je da trenutna epidemiološka situacija izazvana korona virusom, ne otežava previše sam rad ovog sektora Lokalne samouprave.

Sve redovne aktivnosti se obavljaju bez zastoja, a mogućnost elektronskih izdavanja građevinskih upotrebnih dozvola, dodatno olakšava rad u pomenutim uslovima.

Na poslovima Ozakonjenja objekata još uvek se radi, a Pešić apeluje na sugrađane da samo u slučaju stvarne potrebe dolaze u prostorije odeljenja,a da sve informacije mogu zatražiti putem telefona ili maila.

Postupci Ozakonjena objekata se završavaju bez smetnji tamo gde je dokumentacija potpuna, a trenuto je između 15 i 17 posto slučajeva rešeno.

Zakon o ozakonjenju objekata donet je u novembru 2015. godine, a od tada je u Srbiji popisano 1.659 miliona bespravnih objekata i doneto je 183.000 rešenja o ozakonjenju. Pešić je potsetio da su do sada u dva navrata izvršeni popisi objekata koji su izgrađeni bez rešenja za izgradnju Ili građevinske dozvole, na teritoriji grada i okolnih sela.

 

Izvor: PlusOnline

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Joomla templates by Joomlashine