Sednica Skupštine grada Pirota zakazana je za 11. decembar sa početkom u 10 časova. Zbog epidemiološke situacije i u skladu sa preventivnim merama i ova sednica biće održana u sali Doma kulture.

Na dnevnom redu nije veliki broj tačaka, ukupno šest, ali, prema rečima predsednice Skupštine Milene Dimitrijević, videće do petka da li će biti predloga za dopunu dnevnog reda.

Prva i najvažnija tema pred odbornicima je donošenje Odluke o Budžetu grada Pirota za 2021. godinu i Kadrovskog plana Gradske uprave, Službe za internu reviziju i Gradskog pravobranilaštva za 2021. godinu.

Predsednica Skupštine grada ističe da budžet za sledeću godini iznosi milijardu osamsto šesnaest miliona i za 6,19% je veći u odnosu na budžet iz 2020.godine. Budžet je programski, rađen sa ciljem optimizacije potrošnje i privrednog rasta i realizovaće se kroz 17 programa.

Pred odbornicima je i Odluka o određivanju pravaca pružanja državnih puteva kroz naseljena mesta na teritoriji Pirota. Kako Milena Dimitrijević objašnjava, oko 14 kilometara je donica državnih puteva koji prolaze kroz naseljena mesta grada. Grad Pirot je uradio jedan projekat i da bi mogao da bude realizovan neophodno je da prođe skupštinsku proceduru. Ovom prilikom Dimitrijevićeva je najavila i ostale teme predstojeće sednice Skupštine.

Predsednica Skupštine grada Pirota Milena Dimitrijević veruje da neće biti problema i da će i ova sednica biti uspešna, iako očekuju manje osipanje odbornika.

Ja sam u stalnom kontaktu sa odbornicima, verujem da neće biti problema i da su svi dobro jer je zdravlje najvažnije, poručila je Milena Dimitrijević.

 

Izvor: PlusOnline

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Joomla templates by Joomlashine