Pomoćnik predsednika opštine Pirot zadužen za poljoprivredu Goran Popović pozvao je sve poljoprivrednike sa teritorije pirotske opštine da se jave na konkurs opštine za pomoć poljoprivrednicima koji će biti raspisan već 1. aprila.


Po Popovićevim rečima, tekst konkursa će biti objavljen u subotu u nedeljniku “Sloboda” a biće dostupan i na portalu opštine Pirot.
-Štampaćemo i nekoliko hiljada flajera kako bi što veći broj poljoprivrednika dobio informacije o načinu za konkurisanje i druge neophodne detalje. Ono što je važno je da, iako konkurs stupa na snagu 1. aprila, svi vlasnici registrovanih poljoprivrednih gazdinstava moći će da dobiju subvencije opštine za sva svoja ulaganja u osavremnjavanje gazdinstava koja su realizovali već od 1. januara ove godine, naravno uz obavezu da prilože i fiskalne račune i drugu dokumentaciju kako bi i dokazali svoja ulaganja i dobili na osnovu toga pomoć opštine”, kaže Popović. Po njegovim rečima, najveći deo novca poljoprivednici će dobiti za investicije u fizička sredstva, čak 25, 5 miliona dinara
-Izdvojeno je i osam miliona dinara za finansiranje osiguranja životinja, useva i zasada, ali i sufinansiranje kamata na kredite koje su poljoprivrednici podigli kako bi osavremenili proizvodnju na svojim gazdinstvima-zaključuje Popović.

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Joomla templates by Joomlashine