“Srbija u ritmu Evrope” je  projekt namenjenom deci osnovnog i srednjoškolskog uzrasta talentovanoj za pevanje i ples, koja će na nekom od jezika evropskih zemalja predstaviti svoj grad ili opštinu. U projekat su uključene 24 lokalne samouprave, među kojima je i Pirot, koje predstavljaju neku od evropskih zemlja, koje im dodeli organizator. Prema propozicijama takmičenja, s obzirom da je Grad Vranje prošlogodišnji pobednik ujedno i domaćin ovogodišnjeg takmičenja u Srbiji, tim iz ovog grada predstavljaće Srbiju i izvodiće numeru na maternjem jeziku.

U sali Doma kulture Pirot, krajem januara, održana je audicija za takmičenje “Srbija u ritmu Evrope”. Tridesetak učenika pirotskih osnovnih i srednjih škola prikazalo je svoj talenat za igru i pesmu žiriju najvećeg dečijeg takmičenja u zemlji.

Za dalje takmičenje izabrane su 3 učenice. Devojčice koje će činiti ekipu grada Pirota su: Natalija Toskić - sekcija pevanje, Lana Sokolović i Jelisaveta Stančić- sekcija ples. One će predstavljati Pirot i zemlju Jermeniju u finalu ovog takmičenja. Prema odluci organizatora one će izvesti pesmu "Qele, qele!", kojom se ova zemlja predstavila na Pesmi Evrovizije 2008. godine.

Tim povodom danas je gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, u svom kabinetu organizovao prijem za našu tročlanu ekipu.

O planovima za nastup, ispred ekipe govorila je Lana Sokolović.

Gradonačelnik Vasić poželeo je našim predstavnicama, najpre da se dobro zabave, što je i osnovni cilj manifestacije i naravno uspešno predstave Pirot.

Tačan termin održavanja takmičenja još uvek nije utvrđen, jer su sve aktivnosti prolongirane zbog epidemije koronavrisa.

Izvor: PlusOnline

Joomla templates by Joomlashine