Help započinje kampanju za konkurisanje za grantove u opremi. Prvi informativni sastanak i prezentacija projekta u ponedeljak, 9. marta 2015. u 12 časova u svečanoj sali opštine Pirot.
U svečanoj sali opštine Pirot održan je info sastanak – prezentacija projekta „Smanjenje siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva u Srbiji“, finansiran od strane Nemačke vlade i sufinansiran od strane ciljnih gradova i opština.

Projekat je usmeren na ekonomsko osnaživanje stanovništva u Pirotu i omogućava zapošljavanje marginalizovanih lica.

Šansa nezaposlenom stanovništvu da konkuriše za grant u opremi vrednosti 1.200,00 ili 2.400,00 evra sa kojom će započeti mali biznis pruža se u okviru info kampanje u martu i aprilu, koja se realizuje u saradnji sa opštinom i projektnim partnerima, prema sledećem rasporedu:

Potencijalni kandidati, koji imaju realne i održive poslovne ideje za započinjanje ili razvoj sopstvene ekonomske aktivnosti – poslovne delatnosti, u skladu sa  postojećim Strategijama lokalnog razvoja, mogu da konkurišu za odobravanje donacije.

Odobrene donacije biće dodeljivane isključivo u vidu opreme, bez gotovinskih isplata.

Korisnici, oni koji potpišu ugovor o donaciji, imaju obavezu da registruju delatnost najkasnije do momenta dobijanja opreme, da  pohađaju poslovne obuke, obave 10-15 časova rada za lokalnu zajednicu, i da izvrše povraćaj 10 odsto za grant od 1,200, odnosno 20 odsto za grant od 2,400 evra.

U Pirotu je, samo u okviru ovog projekta, u periodu 2013-2014 grantovima u opremi podržano 48 lica. Pored  pojedinačnih grantova, u Pirotu je podržano osnivanje i dve kooperative od kojih jedna, za proizvodnju pirotske peglane kobasice, radi već godinu dana, a druga, koja je u procesu registracije i baviće se reciklažom metala i plastike, dobiće opremu u vrednosti od 15.000,00 evra i to presu za metal, makaze za gvožđe, industrijsku vagu i alat.

 

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Joomla templates by Joomlashine