Unazad tri godine lokalna samouprava uložila je značajna sredstva, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta gradskog i prigradskog saobraćaja.
Opredeljena sredstva u gradskm budžetu, predviđena za subvencionisanje gradskog i prigradskog prevoza, iz godine u godinu su se stalno povećavala, rekao je na današnjoj konferenciji za medije Zoran Krstić, načelnik Odeljenja za urbanizam i stambeno komunalne poslove.

Gradska uprava iz budžeta 2018. godine izdvojila je 12,5 miliona dinara, dok je prošle godine taj iznos bio na nivou od 22 miliona. U ovoj godini predviđeno je 40 miliona dinara, ali su to sredstva koja će biti dodeljena prevozniku koji bude izabran u postupku novog načina organizovanja prevoza, koji podrazumeva javno privatno partnerstvo između Grada i samo jednog prevoznika. Koncesioni akt je izrađen i nalazi se kod nadležnog Ministarstva koje treba da ga odobri i usvoji, kaže Krstić.

Krstić je istakao da raspodela sredstava od 40 miliona dinara odnosno njihovo plasiranje biće tek posle potpisivanja ugovora. Nikako ranije, što je izazvalo određene "nedoumice" kod samih prevoznika, ali ih to ne opravdava kada je u pitanju nepoštovanje već postojećih ugovora o prevozu putnika u gradskom i prigradskom prevozu, posebno prema Izvoru, Malom i Velikom Subodolu i Ponoru.

Dejan Ranđelović, član Gradskog veća, u čijoj je nadležnosti upravo oblast gradskog i prigradskog prevoza, rekao je da će se u narednom periodu pokušati da pronađe rešenje sa prevoznicima, jer je sa njima potpisan aneks ugovora o obavljanju delatnosti do izbora partnera u celom ovom postupku. Očekujemo da ćemo ovim postupkom konačno uvesti red u gradski i prigradski prevoz na području Pirota, kaže Ranđelović.

Izvor: Plusonline

 

Plan detaljne regulacije „Poslovna infrastruktura - deo logističkog centra“ - Pirot

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Joomla templates by Joomlashine