Novoimenovani ambasador Sjedinjenih amerićkih država u Beogradu, NJ. E. Entoni Godfri, sa svojim saradnicima, danas je boravio u Pirotu. Visokog gosta najpre je primio gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, u svom kabinetu gde se u neformalnom razgovoru moglo čuti da je ambasador SAD-a prvi put u Pirotu, da mu se grad veoma dopada i da je obećao da će u proleće doći opet, jer smatra da je Pirot u tom periodu godine još lepši.

Prema protokolu posete Pirotu, NJ.E. ambasador SAD-a u Beogradu, Entoni Godfri i gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, obišli su Slobodnu zonu Pirot.
Tom prilikom prezentovan je rad Slobodne zone Pirot i predstavljene su kompanije koje posluju u Slobodnoj zoni Pirot. Tema razgovora odnosila se na mogućnost proširenja ekonomske saradnje između Slobodne zone Pirot i kompanija iz Sjedinjenih Američkih Država koje mogu biti zainteresovanje za poslovanje i investiranje u Slobodnu zonu Pirot.
U obraćanju novinarima, NJ. E. ambasador, Entoni Godfri, je rekao da Pirot može biti ponosan na ono što ima, ali da će pokušati da pospeši direktne strane investije, konkretno, američkih biznismena.
Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je istako dobru saradnju sa Ambasadom Amerike i američkim narodom, ali da bi za Pirot bilo izuzetno korisno kada bi se uspostavila i ekonomska saradnja.
Nakon razgovora gostima je organizovan obilazak malih proizvodnih firmi koje posluju u Slobodnoj zoni Pirot.
Američki ambasador, Entoni Godfi, se interesovao i za kulurnu baštinu Pirota. Sa svojim saradnicima, mimo protokola, video je tvrđavu „Kale“, a prema svom planu obišao je i Radionicu za izradu Pirotskog ćilima „Damsko srce“.
Američka vojska je pomogla izgradnju Inkluzivnog centra u Pirotu. Ambasador je zato obišao i ovaj objekat i tom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo svrsishodnošću Centra.

Izvor: Plusonline

 

Plan detaljne regulacije „Poslovna infrastruktura - deo logističkog centra“ - Pirot

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Joomla templates by Joomlashine