Završne radove na rekonstrukciji Ulice “7. juli” danas su obišli gradonačelnik Vladan Vasić, zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović i direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov. Kako je kazao gradonačelnik Vasić, reč je o kompleksnom projektu čija realizacija se uveliko uspešno privodi kraju. U planu je da se kasnije uradi i rekonstrukcija dvorišta ovih zgrada, čime će se značajno poboljšati uslovi života u velikom broju zgrada u ovom delu grada. Vrednost radova je 20 miliona dinara, izvođač je Drumovi AD.

-Bilo je problema sa instalacijama, čak i sa nosivošću tla pa je moralo da se menja tlo i stabilizuje podloga. Napravljeni su trotoari propisne širine, ispred zgrada je sada mnogo bolje uređen prostor, imamo i male trgove, uradićemo još i zelenilo, postaviti klupice. Nova je i rasveta, parkiranje će biti jednostrano, i dalje će ulica biti jednosmerna a imaće više parking mesta nego što je bilo. To ipak sigurno i dalje nije dovoljno zbog čega radimo projekat uređenja dvorišta ovih zgrada. To ćemo sigurno raditi sledeće godine, želimo da to dvorište uradimo propisno, da ima dovoljno parking mesta za gotovo sve stanove. Radili smo i deo ulice Takovske, naišli smo da dobre reakcije ljudi koji ovde žive jer su zadovoljni onim što je urađeno i ja zaista mogu da čestitam i projektantima i izvođačima. Uloženo je oko 20 miliona dinara i to je dokaz da osim brojnih investicija u selima, ne zapostavljamo ni centralne gradske ulice-kazao je Vasić.



Direktor Svilarov je kazao da se ovde uređuje preko 4.000 kvadrata.

-Oko 1.500 kvadrata je pod asfaltom, oko 250 metara je dužina ulice, oko šest metara širina i preko 2.000 kvadrata će biti pod behatonom i oko 650 kvadratanih metara će biti zelene površine-kazao je direktor Svilarov i dodao da će asfaltiranje biti završeno danas ali će za kompletno uređenje biti potrebno još sedam do deset dana.

-Planirano je parkiranje podužnim profilom, 43 parking mesta je predviđeno projektom i to je veći broj parking mesta nego ranije. Paralelno radimo projekat za uređenje dvorišta i kada se sledeće godine taj projekat realizuje problem parkiranja u ovoj ulici će konačno biti rešen-kazao je Svilarov.

Joomla templates by Joomlashine