Predsednik Srbije nalazi se u dvodnevnoj poseti Nišu. Tokom boravka u Nišu Aleksandar Vučić je  prisustvovao otvaranju dve fabrike i imao više značajnih sastanaka o razvoju ovog dela zemlje. Sinoć je u Oficirskom domu u Nišu Vučić održao sastanak sa načelnicima okruga, gradonačelnicima i predsednicima opština. Sastanku su prisustvovali i Dragana Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga i Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota.


Po završetku sastanka Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota u izjavi za pirotske medije rekao je da je na sastanku bilo reči o problemima gradova i opština u ovom delu Srbije. Pirot je u ovom kontekstu istaknut kao primer dobre prakse kada je u pitanju upravljanja budžetom. Predsednik Vučić je predložio da sve opštine i gradovi upute pismo sa predlogom šta bi država mogla da pomogne na konkretnoj teritoriji. Vasić je rekao da će predsedniku Vučiću u pismu ukazati na probleme Tigra ad i oštećenih puteva zbog izgradnje Koridora 10, kao i  inicijativu za oživljavanje pirotske kasarne.


Predsednik Vučić je po završetku sastanka održao i konferenciju za medije.


Predsednik Srbije je poručio da veruje kako je ovo izvanredna prilika da ljude koji su napustili Srbiju da se vrate, jer će “u našoj zemlji imati sve bolje uslove za život”.

Izvor: Plusonline

Joomla templates by Joomlashine