Jedno od novinarskih pitanja upućenih predseniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, nakon obilaska radova u pirotskim školama, bilo je i pitanje vezano za stanje u Tigru a.d., ali i u vezi prodaje Aha Mure Prvi maj. U vezi oba problema predsednik Vučić je razgovarao sa gradonačelnikom Vasićem, koji ga je detaljnije upoznao sa problemima.


- Najvažnije je da nam poverioci ne naprave problem, da ne idu u naplatu svojih potraživanja, rekao je predsednik Vučić novinarima i objasnio da treba vremena da bismo napravili mogućnost i šansu da Tigar ozdravi, da se prođe kroz unapred pripremljen plan reorganizacije..

On je objasnio da je reč o jednoj vrsti predstečajnog postupka “u kojem se ima poslednja šansa da se izvuče preduzeće”. Ovo jeste poslednja šansa, mi se borimo da pomognemo koliko možemo, istakao je predsednik.

On kaže da će završetak auto-puta za Pirot značiti boljitak i dolazak još investitora.
Govoreći o preduzeću AHA Mura, Prvi maj Pirot, predsednik Vučić je rekao da je tu reč o prodaji imovine, što je, kaže, nešto sasvim drugo od prodaje kapitala.

– Videćemo sa gradonačelnikom šta je najbolje rešenje. Razgovaraćemo o tome i da vidimo šta je ideja stečajnog upravnika. Ne verujem da je imao zlu nameru. I preko prodaje imovine ponekada možete da dobijete više, nego što možete da očekujete. Ako postoji bilo kakva šansa za prodaju kapitala, to je uvek bolje nego prodaja imovine, rekao je Vučić.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić je rekao da za to preduzeće postoji kupac, a to je Slobodna zona Pirot, te da ima i pet, šest preduzeća koji hoće da zakupe halu i odmah zaposle radnike.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine