Nedavni intervju sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem, izazvao je pažnju, jer se radilo o veoma aktuelnim temama koje karakterišu ovo vreme. Ne samo u našem regionu  već i u Srbiji. I dok poslanici razmatraju Zakon o lokalnim samoupravama koji će biti , verujemo, usvojen, dotle se u gradovima i opštinama komentarišu odredjene odredbe iz ovog zakona. Transferi su značajan deo u formiranju Budžeta jednog grada i opštine i smanjenje procenta prihoda od poreza i doprinosa u svakom slučaju direktno utiče na ukupan iznos. Prema rečima Vladana Vasića, novi Zakon će Pirotu smanjiti 30 miliona dinara, ili kako je slikovito objasnio, dva asfaltirana puta do sela Rosomač, recimo!!!

Značajn deo u ovom Zakonu odnosi se na smanjenje poreza i doprinosa. U tom smislu, za jedan grad ili opštinu, veoma je bitno da privreda dobro radi. Zbog toga je jedna od naših aktuelnih tema bila upravo i to, sve brži razvoj pirotske privrede.

Tih dana, kada smo sa Vasićem razgovarali bilo je aktuelno asfaltiranje puta za Rosomač. Mi smo ove radove  razumeli šire. Smatramo da je to “način života” odnos gradske vlasti prema razvoju sela , korišćenju resursa koje ima Stara planina i sveukupnom doprinosu  napretka  svih sela i povratku ljudi na svoja imanja i pokretanje biznisa. Utoliko pre što je asfalt stigao ne samo do skoro svih seoskih naselja , a ima ih 76, već se asfaltiraju i ulice i sokaci u selima.

Vasić je najavio da će se nastaviti uredjenje putne mreže , ali da je veliki problem površina koju zahvata pirotska opština i razudjenost sela. On veruje da će i u Budžetu za narednu godinu značajan iznos biti izdvojen upravo za ove namene. Za razvoj privrede i poljoprivrede !

Izvor: Plus online

Plan razvoja Grada Pirota 2021–2028.

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Joomla templates by Joomlashine