Ambasador Republike Argentine, njegova ekselencija Rikardo Fernandez i rektor Džon Nezbit univerziteta Slobodan Pajović posetili su danas Pirot i Slobodnu zonu Pirot. Ambasador Fernandez najpre je razgovarao sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem u njegovom kabinetu, nakon čega su zajedno obišli Slobodnu zonu Pirot, Mlekarsku školu, Zadrugu “Damsko srce” i Izdavačku kuću “Pi press”.

Ambasador Fernandez se zahvalio gradonačelniku Vasiću i čestitao mu za uspešno upravljanju gradom Pirotom.

- Imao sam priliku da mu čestitam zbog izgradnje autoputa, čija izgradnja svedoči o značaja ovog regiona. Ovaj put je demonstrancija važnosti ovog regiona, a Vlada je posvećena ovom regionu-kazao je između ostalog ambasador Fernandez, čija je ovo prva poseta Pirotu.

Gradonačelnik Vasić kazao je da je značaj ove posete veliki jer Pirot ima puno toga da nauči od Argentine, naročito u oblasti poljoprivrede.

- Razgovarali smo o mogućnosti saradnje u oblasti kulture, mislim da ćemo vrlo brzo prezentovati argentinske filmove, izložbe, imaju i program stimulacije za prevod argentinskih knjiga na strane jezike. Čuli smo i sugestije kako da se dalje razvijaju naše slobodne zone-kazao je Vasić.
Rektor Univerziteta Džon Nezbit Slobodan Pajović kazao je da je ambasador Fernandez izložio jasne i kvalitetne projekte u kojima može da se uspostavi saradnja ovog dela Srbije i Argentine.

- Argentina je jedna od najrazvijenijih zemalja Latinske Amerike, članica je Grupe 20, što znači da direktno utiče na rešavanje svih problema u svetskoj privredi, zbog čega mislim da je ovo vrlo važna poseta-kazao je rektor Pajović, koji je poznat i priznat kao stručnjak za Latinsku Ameriku.
Nakon posete Slobodnoj zoni Pirot i Mlekarskoj školi, gde se ambasador Fernandez upoznao sa postupkom izrade pirotskog kačkavalja, on je u društvu pomoćnice gradonačelnika Milice Golubović obišao i Zadrugu za očuvanje starih i umetničkih zanata “Damsko srce” i Izdavačku kuću “Pi press”.

Izvor: Pirotske vesti

 

Plan detaljne regulacije „Poslovna infrastruktura - deo logističkog centra“ - Pirot

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Joomla templates by Joomlashine