Danas je održana sednica Skupštine grada, prva Skupština posle letnje pauze. Pred obornicima je bio Budžet za šest meseci, kao i mnogobrojne odluke, među kojima i Odluka o dodeli pomoći male vrednosti privrednim subjektima na teritoriji grada i odluke iz imovinsko-pravne oblasti.


Sednica Skupštine počela je primedbom predstavnika opozicije o prigovorima na način izrade zapisnika. Milan Popović je predložio da se zapisnik analizira i stavi na uvid svim odbornicima. Zapisnik sa prethodne  sednice je usvojen sa 44 glasa.

Kako su odbornici iz Montane kasnili, tako je prva tema, Prezentacija projekata prekogranične saradnje gradova Pirot i Montana, odložena  za vreme kada oni stignu.
Jagoda Šnele, načelnik Odeljenja za privredu i finansije informisala je o izvršenju Budžeta za prvih šest meseci istakavši da se Budžet skoro idealno punio sa 48 posto, što najavljuje da će visok procenat biti do kraja godine. Najveći deo čine poreski prihodi u iznosu od 71 posto, od toga od poreza na dohodak 54 procenta.

Opširniji izveštaj pogledajte na Plusonline.

 

Plan detaljne regulacije „Poslovna infrastruktura - deo logističkog centra“ - Pirot

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Joomla templates by Joomlashine