Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Нови Закон о озакоњењу бесправно изграђених објеката доноси бројне новине које се тичу поједностављења процедуре, али и мањих издатака за озакоњење него што је то био случај до сада. У Пироту по незваничним проценама има око 4.000 неозакоњених бесправно подигнутих објеката.


По речима Зорана Крстића, шефа Одељења за урбанизам у општини Пирот, сви власници неозакоњених објеката мораће да приложе неопходну документацију, доказ о својини над земљиштем на којем је изграђен објекат, извештај о затеченом стању а мораће и да се уплати одговарајућа такса.
- Закон ослобађа плаћања грађане који су поднели захтеве за породичне стамбене зграде и користе из за становање, не плаћају ни лица са инвалидитетом, самохрани родитељи, као и лица која су корисници социјалне помоћи. Такође, важе и захтеви који су поднети до 29. јануара прошле године. Поднето је до тада око 6.000 захтева, око 400 захтева је прослеђено надлежном министарству, а легализовано је 930 објеката. Процењује се да у Пироту има још око 4.000 неозакоњених објеката - каже Крстић за ТВ Пирот.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine