Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Програм: Еxцханге 4

Пројекат: Израда Плана развоја енергетике општине Пирот

Носилац пројекта: Програм финансира Европска унија, њим руководи Делегација Европске Уније у Републици Србији, а спроводи Стална конференција градова и општина - Савез градова и општина Србије (СКГО).

Циљ пројекта: Општи циљ програма је допринос процесу стратешких промена на локалном нивоу кроз унапређење административних капацитета и ефикасности пружања услуга у јединицама локалне самоуправе у Србији, у складу са принципима реформе јавне управе, посебним националним секторским политикама и праксом Европске уније. Програм је усмерен на јачање јединица локалне самоуправе у области општинског планирања.

Опис пројекта: У оквиру ове компоненте програма, ЕУ Еxцханге 4 тим радиће на развијању секторског стратешког докумената у области управљања енергијом – плана развоја енергетике оптшине, кроз пружање директне подршке у његовој изради и имплементацији. Урађени општински план биће усклађен са националним приоритетима и успоставиће се кохерентни механизам за хармонизацију локалних, регионалних и националних стратегија и политика, уз подршку СЛАП ИС као квалитетне листе пројеката (пројецт пипелине).

Очекивани резултати:

• Унапређено акционо стратешко планирање у области енергетике,

• Унапређење механизма за усаглашавање општинског Плана развоја енергетике са регионалним и националним стратегијама и политикама,

• Институционализација СЛАП базе података инфраструктурних пројеката.

Вредност пројекта:

Време трајања: до маја 2015

Корисници програма: Директан корисник ЕУ Еxцханге 4 програма је Стална конференција градова и општина - Савез градова и општина Србије (СКГО). Крајњи корисници су општина Пирот и њени грађани.

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine