Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градско веће је орган који усклађује остваривање функција Градоначелника и Скупштине града и врши контролу и надзорну функцију над радом градске управе. Организација начина рада и одлучивања Градског већа уређује се одлуком, коју доноси Скупштина града пре избора овог органа, по правилу, на конститутивној седници Скупштине града, после одржаних избора.

Градско веће чине: Градоначелник, заменик Градоначелника и девет чланова Градског већа, које бира Скупштина града, на период од 4 године, тајним гласањем, већином од укупног броја одборника.

Градоначелник, мр Владан Васић, је председник Градског већа.

Заменик Градоначелника, Милош Цолић, је члан Градског већа по функцији.

Рођен 01.12.1981.године. По занимању је дипломирани правник.
Каријеру је започео у адвокатској канцеларији, а наставио је као наставник правне групе предмета у Економској школи Пирот и Гимназији у Пироту, где је укупно радио 12 година.
Као директор Зип центра за младе радио је од 2011. до 2019. године.
У том периоду настали су објекти Зип центра за младе и старт АП центра. У својој каријери радио је и у цивилном сектору, али и као запослен у међународној организацији при Уједињеним Нацијама. Функцију заменика градоначелника је обављао од 2020. године. Ожењен је и отац двоје деце.


Чланови Градског већа града Пирота су:

1. Дејан Ранђеловић, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Рођен 06.01.1968. године у Пироту.
Основну школу завршио у Пироту, а средњу школу у Београду и стекао звање саобраћајно транспортни техничар - одсек железница. Вишу школу такође завршио у Београду. Специјалистичке студије завршио у Нишу и стекао звање менаџер специјалиста у саобраћају. Од 1989. године до 2018. године радио у предузећу Железнице Србије на пословима одправника возова и шефа железничких станица. Од 2017. године обавља функцију члана Градског већа.

2. Братислав Рашић, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Рођен 02.11.1987. године у Пироту.
Основну и средњу школу завршио у Пироту. Дипломирао на Техничком факултету у Бору, студијски програм Инжењерски менаџмент и стекао звање дипломирани инжењер менаџмента. Запослен у АД “Ђердап услуге”. Од 2020. године обавља функцију члана Градског већа града Пирота.

3. Тијана Христов, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Рођена 14.08.1995. године.
Основну школу Свети Сава завршила је у Пироту, као и Гимназију у Пироту. Завршила је основне студије на Филозофском факултету универзитета у Приштини, а мастер студије на Филозофском факултету у Нишу при Нишком универзитету. Запослена је у Националној служби за запошљавање од 2020. године на месту саветника за планирање каријере.

4. Владица Тошић, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Рођен 20.04.1974. године у Пироту.
Дипломирао је на Филозофском факултету Универзитета у Београду и стекао је звање дипломирани историчар. Постдипломске студије завршио је на Факултету политичких наука у Београду и стекао је звање специјалиста политиколог из области међународне политике. Активан је у пројектима регионалне и прекограничне сарадње. Копредседник је Еврорегиона Нишава и члан Извршног одбора Асоцијације европских пограничних региона.

5. Слободан Петровић,  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Рођен 27.10.1955.године у Каменици, општина Димитровград.
Основну и средњу школу је завршио у Пироту. Свој радни век провео је у “Тигру” ад, од 1978. године. Председник је самосталног синдиката “Тигар” ад од јануара 2010. године и председник Надзорног одбора самосталног синдиката Србије у 3 мандата. Обављао је функцију члана Градског већа града Пирота и члана Социјално-економског савета града Пирота.

6. Алекса Ћирић, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Рођен 10.06.1993. године у Пироту.
Завршио основне академске студије на Економском факултету у Нишу. А мастер академске студије на Машинском факултету у Нишу. Тренутно запослен у Пореској управи - Филијала Пирот на пословима наплате пореза. Од 2016.године одборник је у скупштини града Пирота.

7. Милан Петровић, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Рођен 12.12.1979.године у Пироту.
По занимању је економиста, а запослен је као директор компаније која се бави извозом и посредовањем у извозу српских производа. У периоду од 2016. до 2019.године је обављао функцију помоћника градоначелника Пирота.

8. Ивана Стаменовић,  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Рођена 28.10.1985.године у Пироту.
Основну и средњу школу завршила у Пироту. Дипломирала је у Нишу на Факултету за спорт и физичко васпитање и стекла звање професор физичког васпитања и спорта. Од новембра 2018.године обавља функцију члана Градског већа града Пирота, задужена за област социјалне политике, спорта и физичке културе.

9. Мирослав Митић,  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Рођен 08.09.1986.године у Пироту.
Основну и средњу школу завршио је у Пироту. По занимању дипломирани економиста. Од 01.10.2012. до 28.02.2022.године радио у Дому здравља Пирот на пословима самостални референт за финансије. Од 01.03.2022.године обавља функцију Градског већа града Пирота и задужен је за социјалну политику. Ожењен, отац двоје деце.


Секретар Градског већа града Пирота је Вања Ђорђевић, дипл. правник.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine