Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Асоцијација европских пограничних региона (АЕБР) на годишњој скупштини и конференцији, која је одржана у Бриселу од 11. до 13. новембра 2015. године, доделила је награду “Sail of Papenburg”  Еурорегиону Нишава СРБ/БГ за посебна достигнућа у Европској прекограничној сарадњи.


Ову престижну  награду од 2002. године додељује Асоцијација европских прекограничних региона уз подршку Емс Долларт региона ГЕР/НЕД и под покровитељством Европске комисије, за изванредне програме, стратегије, пројекте и активности из делокруга прекограничне сарадње који се могу сматрати  примером.


Свечана додела награда се одвија сваке године на годишњој конференцији и скупштини АЕБР–а. Награда истовремено треба да мотивише прекограничне регионе да активно доприносе бољем разумевању и бољим односима на границама између народа широм Европе.
Мото овогодишње награде био је: “Будућност прекограничне сарадње у Европи”. Престижну награду АЕБР-а за 2015. годину Еурорегион Нишава добио је за пројекат: ФЕСТИВАЛ ФУДБАЛА ЕУРЕГИО НИШАВА 2015. који је одржан под слоганом ИГРАЈМО ФУДБАЛ ЗАЈЕДНО.

Пројекат је добио сагласност и подршку Фудбалског савеза Бугарске и Фудбалског савеза Србије. Примарни циљ пројекта био је популаризација фудбала, међусобно упознавање, игра и дружења деце које живе у пограничним крајевима Србије и Бугарске. Еурорегион Нишава исказао је друштвену бригу и одговорност о најмлађима и жељу да кроз њихову едукацију у спорту, позитивно доприноси  њиховом духовном и телесном развоју као и усвајању и неговању племенитих животних вредности. Један од важних циљева пројекта био је и неговање и продубљивање веза два народа.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine