Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У Фонду за развој пољопривреде ове године било је 42.000.000 динара. Од тога на име субвенција и директних плаћања у пољопривреди потрошено је око 33.500.000 милиона. Према речима Горана Поповића, помоћника председника општине за пољопривреду и ове године највеће интересовање показано је за обнову механизације и развој сточарства.


- Остало нам је још три милиона динара на располагању тако да пољопривредни произвођачи који желе да још увек инвестирају, а њихове инвестиције су у складу са нашим конкурсима, могу да се пријаве јер имамо још средстава. Као и претходних година до сада се јавило око 700 корисника. Очекујем да до краја реализације средстава из Фонда достигнемо цифру од око 800 пољопривредних произвођача, рекао је Поповић.
Планирана средства за субвенције за осигурање су истрошена јер је порасло интересовање за ове субвенције, као и за субвенционисање камата.
- Велики број пољопривредника је користио бесповратне једногодишње кредите за улагање у пољопривреди. Набавка квалитетних приплодних јуница и оваца је такође јако експлоатисана мера, а најмање је експолоатисана мера из воћарске производње, издвојио је Поповић.

Извор: Плусонлине

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine