Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Министар за ванредне ситуација Велимир Илић и градопначелник Владан Васић, оценили су данас у селу Крупац, да је Пирот сигуран град и да је у протеклом периоду уложено пуно тога када је реч о одбрани од елементарних непогода као што су поплаве.

- Обишли смо базен, канале, ево сада смо у селу Крупац и са задовољством могу да кажем да је сав новац уложен у одбрану од поплава утрошен наменски. Улаже се и овде да мештани виде да нису препуштени сами себи, желимо да их задржимо на селу и да не правимо градску сиротињу која ће бити без посла. Радује податак да овде има преко 500 грла крупне стоке и преко 2000 оваца - рекао је Илић, наглашавајући да се у Пироту озбиљно ради и да се мисли о селима.

Председник општине Владан Васић нагласио је, да је Пирот спреман за ванредне ситуације, да су у протеклом периоду очишћени многи канали, напуњени џакови са песком. Са инвеститорима који уређују корито Нишаве договорено је да се посао уради  што је пре могуће, али радови између Големог моста па навише највероватније неће бити настављени с обзиром на долазећу зиму и падавине. Када је реч о Крупцу он ће бити прво село у пиротској општини које ће наредне године имати комплетну инфраструктуру - закључио је Васић.

У Крупцу су данас отпочели радови на асфалтирању неколико сокака. Уз Илића и Васића, на терену је био и Бранислав Костић, директор Дирекције за изградњу града.

- Ове сезоне смо урадили преко 34.000 метара квадратних асфалта у разним делопвима града и у селима. Вредност радова у Крупцу је 7,5 милиона динара и за следећу годину нам остају још три сокака, тако да ће село  бити компклетно асфалтирано. До краја ове сезоне асфалтираћемо Улицу Ивана Горана Ковачића и најкасније до почетка следеће године биће завршени радови на потисном водоводу за Понор. До сада су радови завршени на поливини трасе, што је око 4,5 километара. На тој дужини су  постављене и цеви - прецизирао је Костић.

Извор: Пиротске вести

 

 

 

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine