Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је у згради општине Пирот уручена хуманитарна помоћ малом Матеи Лазаревићу, нашем суграђанину који од рођења болује од тешких болести хепатитиса Б и епилепсије, а због урођене аномалије на цревима у првим месецима живота имао је неколико тешких операција због чега су неопходне скупе терапије које његова породица не може да  приушти.


Новац у износу од 144.225 динара уручила је Матеином оцу Миљану Лазаревићу Ана Томовић, из Балетског студија “Фортуна” који је организовао хуманитарни концерт на коме је прикупљан новац за Матеу.
Надица Адамовић, шеф Одсека дечје заштите у општини Пирот поздравила је иницијативу и организовање концерта за помоћ у прикупљању новца за лечење малог Матеје.
-Реч је о породици која је у тешком материјалном стању и коју је ове године и општина Пирот помагала преко буџетске линије за помоћ деци за лечење-казала је Адамовићева.
Ана Томовић каже да је новац прикупљен захваљујући концерту кога је “Фортуна” приредила под мотом “Деца деци”.
-Има одређене симболике у том називу јер деца помажу другу децу и на тај начин се уче доброти и хуманости. Желим да се захвалим свима који су учествовали у акцији, школи “Младост”, родитељима деце чланова нашег балетског студија, свим основним школама, Предшколској установи, члановима нашег балетског студија. Захваљујући свима ми смо прикупили 144.225 динара и то је наш скроман допринос лечењу малог Матеје. Надам се да ће то њему помоћи и да ће бити све боље и боље-казала је Томовићева.
Матеин отац Миљан Лазаревић казао је да његовој породици, која је у веома тешкој материјалној ситуацији, јер је и Матеина мајка Моника такође тешко болесна, сваки динар помоћи пуно значи.
-Од срца се свима захваљујем који су учетсвовали у овој акцији, хвала и “Фортуни” и свим школама и општини Пирот што су нам помогли јер нам овај новац пуно значи”-каже Миљан.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine