Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добар рад, далеко се чује! Активности Туристичке организације Пирот последњих година, бројне маниуфестације које су организоване допринеле су да у Пирот ових дана стигне заслужено признање- награда ЕДЕН – Изузетне дестинације Европе на тему Туризам и локална гастрономија. Братислав Златков, директор Туристичке организације ће тим поводом са својим сарадницима, присуствовати свечаности на којој ће бити уручена приознања.


Братислав Златков је најавио у изјави за Наxи Плус радио и Портал Плус онлине да ће почетком идуће седмице, од понедељка 28. до среде 3о. септембра у Пироту боравити као  гости Туристичке организације  20 новинара из  медија у Србији  који ће обићи  Стару планину.“Туристичка организација Србије већ другу годину укључује се  се у Еден конкурс, Изузетне дестинације Европе. Ова пракса траје већ 15 година под покровитељством Европске комисије и одржава се у свим земљама Европске уније. Прошле године била је тема Нематеријално културно наследје где смо такодје били медју кандидатима за награду, која је тада припала Општини Књажевац.
Драго нам је због тога. Свечано уручење је у суботу 26. септембра у Палати србија, а Светски дан туризма је 27. септембра  поводом којег датума се и организују све акције и свечаности. Предстоји нам и неколико састанака са представницима других туристичких организација добитницима награда, где ће се направити даља платформа и приступ европској мрежи дестинација које су добијале ове престижне награде”- рекао је за Наxи Плус радио и Портал Плус онлине, Братислав Златков директор Туристичке организације Пирот.

Извор: Плусонлине

Joomla templates by Joomlashine