Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је почело асфалтирање Козарачке улице у насељу Танаско Рајић. Реч је о деоници у којој је уграђено око 1800 метара квадратних асфалта, а вредност радова је десет милиона динара. Овим радовима полако се “заокружује” Саобраћајни прстен око Пирота, такозвани “Други ринг”, јер ће ова деоница бити део тог прстена. Радове су данас обишли председник општине Владан Васић, директор Дирекције за изградњу Бранислав Костић и општински већник Александар Ћирић.


Председник Васић том приликом, након разговора са мештанима овог дела града, казао је да је чињеница да постоје проблеми, попут нерешених имовинских питања, због чега је смањена површина улице код спајања са улицом Хајдук Вељка, али да је то нормално код великих инфраструктурних пројеката и да је општина Пирот близу изналажења решења са власником куће која “задире” у улицу, али и близу решавања других имовинских проблема.
-Велико је задовољство што смо ову улицу најзад “отворили”. Ово је вишедеценијски проблем. Проблем је био нерешена имовина, чак сте и сведоци да је остао део једне куће као нерешена имовина, због тога је улица мало смањена. И јуче и сада смо причали са власником те куће, да ми ту кућу изузмемо и да улицу направимо онако како смо хтели. Са друге стране, драго ми је што све што обећамо ми и испунимо. Не сећам се да нешто што смо обећали нисмо испунили. Ово јесте остварење циља да отворимо Други ринг у правом смислу те речи. Ако кренете од пумпе на уласку у град “Лукоил”, кроз Козарачку улицу, сада овом улицом Другог ринга стижете до касарне, ту треба да правимо кружни ток следеће године. Остаће нам за следећу годину да решимо чувену раскрсницу Черга. Ту имамо ромску кућу на сред те раскрснице. Њима већ правимо кућу, па ће та породица када кућа буде завршена бити пресељена и тај проблем биће решен. Остаће много тежи део решавања имовине према Козарачкој улици у насељу Барје. У сваком случају, та раскрсница мора да се реши на тај начин што ће бити изграђен кружни ток. Ми смо велики део саобраћајних проблема решавањем те улице решили. Желим да поручим људима да са срећом и успехом користе ову улицу. Мислим да ће она допринети растерећењу саобраћаја у центру града, па ће и саобраћај у центру боље функционисати-казао је Васић.
Директор Дирекције за изградњу Бранислав Костић казао је да је вредност радова око 10 милиона динара и да се овим радовима веома успешна грађевинска сезона полако приводи крају. Костић је додао да се запослени у Дирекцији, пројектанти, инжењери, већ спремају за наредну грађевинску сезону, која ће такође бити веома изазовна.

-Остало је да урадимо још три сокака у Крупцу и пет сокака у Књажевачкој улици који су већ делом завршени. Остао је још један велики посао изградње потисног цевовода до села Понор. Ту нас наредне недеље очекује почетак радова, чим стигну цеви из Пештана-казао је Костић и додао да ће ова грађевинска сезона остати упамћена као веома успешна.
-Наредне сезоне нас очекују три веома значајна капитална пројекта, два кружна тока и пробијање улица Ћирила и Методија на Други ринг-казао је Костић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine