Сертификована општина са повољним пословним окружењем

 Данас се завршава асфалтирање Победине улице у насељу Танаско Рајић. Вредност радова је пет милиона динара, а постављено је око 3.200 метара квадратних асфалта. Радове су данас обишли председник општине Владан Васић, директор Дирекције за изградњу града Бранислав Костић и општински већник Александар Ћирић.


Председник Васић казао је да је у овом  насељу потпуно новим асфалтом асфалтирана већина улица.

-Поред Трећег пука и Колубарске, ово је још једна улица. Замењена је и комплетна водоводна мрежа. Планирано је било санирање прекопа, али смо установили да мора да се потпуно преасфалтира, као што је учињено и у насељу Рогоз. На овај начин приводимо грађевинску сезону крају. Остало је још завршетак крпљења и асфалтирање улица у Крупцу, где се у појединим улицама мења водоводна мрежа. Можда највећи радови који су нам остали јесте увођење водовода у селу Понор. Надамо се да ће све у року бити завршено. До сада су радови били у оквиру планиране динамике и без проблема су плаћени јер увек имамо новца на рачуну-казао је Васић.

Директор Костић казао је да је вредност радова у Побединој улици око пет милиона динара.

-Постављено је око 3.200 метара квадратних бетона. До сада су све радове изводиле три фирме, ПЗП из Ниша, затим АД Друмови из Пирота и Нискоградња из Ниша. Задовољан сам и квалитетом асфалта. Трудили смо се да пре асфалтирања у потпуности заменимо водоводну мрежу и подземне инсталације тамо где је дотрајала јер је идеја да се најпре реше све подземне инсталације, онда иде асфалт и улице не би требало да буду диране наредних двадесетак-тридесетак година. Премашен је план асфалтирања улица, а новац за асфалтирање већег броја од планираних 15 улица је обезбеђен због уштеда које су остварене јер се због недостатка посла, извођачи труде да добију посао, иду са нижим ценама, наравно не на уштрб квалитета. Ми смо на тај начин уштедели десетак милиона динара и тај новац смо усмерили на решавање улице Рогоз и Победине улице које сада имају потпуно нов асфалт-казао је Костић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine