Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је улица у центру града била другачија. Изгледала је као спортски, саобраћајни полигон. Много деце с бициклима, кош, баскет малишани КК Пирота, атлетичари. Порука да не може бити лепша. Младост, здрав живот, улице бз издувних гаспова, игра, шетња. Све ово поводом Европске недеље мобилности  и  Дана без аутомобила.


Педестак малишана с бициклима, добра асоцијација да се прича са Ненадом Дјордјевићем настави о једном Пројекту који ће , такодје, мењати живот младом свету. Ради се о бициклистичкој стази.
Разговори о младима и спорту немају краја. Тема за темом. После недавног боравка у Министарству за спорт, скоро је сигурно да ће Пирот бити домаћин Републичке Школске олимпијаде. Недостаје нам атлетска стаза.
Јуче је Општинско веће коначно усвојило Правилник. Неће бити редова пред салама. Знаће се ред ко ће и када моћи да користи спортске објекте.
Пирот је постао познат у Србији као град који је ,,привукао,, највише пара из Прекограничне сардње и изградио бројне спортске објекте. Дјордјевић каже да Пироћанце свуда помињу и по томе!
Ускоро ће Затворени базен. Законски прописи не дозвољавају нова запошљавања, расписују се тендери… Више од тога, значајно је да ће деца имати где да уче тајне пливања. Базични спорт, и то је здравље, каже Дјордјевић.
И на крају, оно што смо видели ових дана. Средјује се простор испред Омладинског стадиона.
После разговора са Нешом Дјордјевићем, били смо на лицу места. Ради се!
И на крају, шта додати! Нашу причу, боље од нас, свакодневно причају Урош и Тиха, Никола и Даница, Урош Јовић . И не само они,  на хиљаде малишана и нешто старијих , па и рекреативаца који су свакодневно на неком од терена. Здравље јесте највеће богатство. То поручују и Пироћанци!!!

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine