Сертификована општина са повољним пословним окружењем

За понедељак 21.септембра заказана је прва јесења седница Општинског већа. Чланови Већа ће, поред осталог, разматрати извештај о раду за прошлу и програм рада Предшколске установе „Чика Јова Змај“ за 2015/2016. годину. Такодје, пред општинским већницнима ће се наћи и План управљања јавном имовином општине Пирот и захтев јавних предузећа за утврдјивање висине накнада за рад надзорних одбора и износа стимулације директора за период јануар – јул ове године.

Седница Скупштине општине ће се одржати два дана касније. Једна од тема које ће изазвати посебну пажњу је одлука о извршењу Буџета за период јануар – јун ове године.
Говорећи у Јутарњем програму Плус радија Милан Поповић је коментарисао управо  овај Извештај.
Прва од тема о којима ћемо разговарати односи се на наш рад, наше свеукупно понашање за првих шест месеци. Анализа трошења буџетских, или,,народних пара, како то неко воли да каже, послужиће као пример какав смо се понашали у трошењу средстава, где смо улагали, шта смо остварили, да ли смо уштедели. Из свих извештаја моћи ће све да се види и о томе ће одборници моћи да разговарају и после тога биће донета одлука или не о извршењу Буџета.
Сматрам лично да смо радили домаћински и да неће постојати дилема код одборника. Остварењем Буџета можемо бити задовољни, мада је планирање увек незахвално јер живимо тежак период када је неизвесно да ли ће се сви планирани приходи остварити. Мада увек искрсне неке потребе, то је део живота. У таквим ситуациојама ребаланс добро дјодје да се нека среддтва прерасподеле на позиције где је мање утрошено. Мислим да смо и у овом полугодју бринули о сваком динару, наменски трошили среддсва и домаћински се понашали, каже Милан Поповић, председник СО Пирот.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine