Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Одборници Скупштине града Пирота су без расправе донели одлуку о екстерној ревизији Завршног рачуна буџета града за 2023. годину док су остале тачке дневног реда изазвале  полемику која је подстакла отварање других тема и питања која се нису директно односила на тему о којој се расправља.

Одборници су усвојили  Стратегију развоја урбаног подручја града Пирота, Стратегију безбедности саобраћаја до 2027. са акционим планом и Одлуку о приступању изради Плана квалитета ваздуха града до 2029. године. Усвојена је и Одлука о измени одлуке о јавним паркиралиштима којом се у систем наплате паркирања уводи шест локација, међу којима паркинг простор код Дечијег диспанзера и маркета Рода. Једина тачка око које су се без дискусије  сложили и одборници  владајуће већине и опозиције је усвајање  Плана детаљне регулације „Манастир Суково“.

На Скупштини је донета Одлука о приступању изради Плана квалитета ваздуха за период 2024. – 2029. године на територији града Пирота. Одборници одборничке групе Пирот против насиља  предложили су да њихов представник учествује у радној групи на изради Плана квалитета ваздуха. Градоначелник Пирота, Владан Васић подсетио је да је за енергетску ефикасност град Пирот је у последње две године издвојио преко 70 милиона динара.

Одборници су усвојили Одлуку о усвајању Програма запошљавања града Пирота са акционим планом за период од 2024. до 2026. године. Милан Божић изнео је податак да је у  Пироту  у односу на друге градове у Србији   број запослених само три пута  већи у односу на број незапослених док је у другим градовима које је навео тај број десетоструко већи. Представници владајуће већине истичу да је Пирот један од ретких градова у Србији по издвајањима и мерама активне политике запошљавања дефинисаним предложеним Програмом.

На седници Скупштине града усвојен је Програм одржавања некатегорисаних и атарских путева на територији града Пирота за 2024. годину. Одборници су дали сагласност на Одлуку Надзорног одбора о измени Плана програма за 2024. годину ЈП “Водовод и канализација” Пирот и ЈП за планирање и уређивање грађевинског земљишта Пирот.

Усвојено је решење о образовању радне групе за израду Пословника Скупштине града Пирота. Рок за израду Пословника је  40 дана од дана формирања Радне групе. 

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine