Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Прву редовну седницу Скупштине града Пирота, председница Скупштине, Драгана Тончић, отворила је констатацијом да са 37 присутних одборника у Сали постоји кворум за почетак рада. Одборници одборничке групе Пирот против насиља нису били присутни у Сали у тренутку утврђивања кворума а разлог за то је, према речима заменика шефа ове одборнчке групе, присуство одборника владајуће већине којима нису потврђени мандати, чиме су указали на постојање, како наводе, дуплих функција. Градоначелник Пирота, Владан Васић, је образложио ставове закона по којима је ова област јасно дефинисана и не постоји могућност манипулације одборничким мандатима.

На почетку рада Скупштине, одборник Жарко Тодоровић предложио је допуну дневног реда која се односи на разматрање одлуке о увођењу бесплатних уџбеника за ученике основних  и средњих школа која није прихваћена.

Градоначелник Васић образложио је да се о овој теми може расправљати али да очекује да предлог од стране опозиције буде добро припремљен и подсетио на противљење  тадашњег члана Привременог органа, Жарка Тодоровића, које се односило на једнократну помоћ од 10.000 динара коју је држава давала младима до 18 година прошле године.

Скупштина града донела је Одлуке о престанку мандата одборника због преузимања посла, односно функције које су у складу са законом неспојиве са функцијом одборника  као и оставке одборника Владана Васића, Милоша Цолића, Братислава Рашића, Иване Костадиновић, Владимира Стојановића и Алексе Ћирића и усвојила Одлуку  о  потврђивању мандата одборницима са листе Александра Вучић, Пирот не сме да стане,  Горану Поповићу, Мимици Костић Ђорђевић, Мариу Павловићу, Горану Алексову, Марјану Јовановићу и Сандри Живковић са листе Ујединимо Пирот. 

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine