Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Асфалтирањем Савске улице у Ромском насељу, које се данас завршава, пиротско Ромско насеље биће готово у потпуности покривено асфалтом па ће, по речима пиротских Рома, бити сигурно најуређеније ромско насеље у Србији и пример осталим градовима. 

Блажа Меметовић, први човек пиротских Рома не крије одушевљење што је и Савска улица добила асфалт и каже да је актуелна локална самоуправа најзаслужнија што Пирот има најбоље и најуређеније ромско насеље у Србији.

-Могу да кажем да је 99.9 посто ствари урађено. Остало је још једно стадионче да се уради јер имамо 300 до 400 деце, али и поред тога ми смо презадовољни и пресрећни и даћемо сву своју подршку локалној самоуправи на челу са председником Васићем и његовим сарадницима. Свим снагама ћемо подржавати локалну самоуправу јер док није дошла ова власт, 30 година овде ништа није урађено а захваљујући њима ми сада све имамо и могу да кажем да смо пре вас ушли у Европу-каже Меметовић.

 

Меметовићеве речи понавља и Влада Јашаревић, координатор за ромска питања у Пироту.

 

-Ово је срећан и велики дан за све пиротске Роме, нарочито оне који живе у Савској и околним улицама. Деца више неће да се играју у блату и прашини као што је до сада био случај. Захваљујем се локалној управи јер нико оволико није урадио последњих 30 година. Све улице у Ромском насељу су урађене захваљујући овој власти и све што су обећали и рекли, све су испунили и тако ми сада имамо једно од најуређенијих ромских насеља у целој Србији. Сви могу да нам завиде и да наш пример искористе као пример добре праксе-каже Јашаревић.

 

 

Директор Дирекције за изградњу града Бранислав Костић казао је приликом обиласка радова да је осим Савске, где се данас потпуно завршавају радови, у суботу завршено асфалтирање и Дринске улице у насељу Кавак.

 

-Вредност радова је око 7 милиона динара, а радове изводи “АД Друмови”. Презадовољни смо квалитетом радова и наставићемо и даље асфалтирање улица. Завршено је асфалтирање и Дринске улице у насељу Кавак која сада представља једну модерну улицу булеварског типа. Вредност тих радова је 10 милиона радова а извођачи су нишки “ПЗП” односно “Трејс”. Лето је, спроведене су јавне набавке за све улице које смо планирали  и надамо се да ће нас и време послужити и наставићемо са радовима-казао је Костић.

 

romsko naselje_2

 

Председник СО Пирот Милан Поповић каже да је чињеница да сада Пирот има једно од најуређенијих ромских насеља у Србији доказ да актуелна власт не прави разлику међу националностима јер сви треба да имају добре услове живота.

 

-Желимо да помогнемо да се ово насеље што више урбанизује и наставићемо да радимо све што можемо јер нам је и то посао и зато смо и постављени-казао је Поповић.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine