Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Купалишна сезона данас је свечано отворена нова купалишна сезона. Цена карата је иста већ осам година, 30 динара за децу, за децу до 7 година улаз је бесплатан а за одрасле 60 динара. Ове године ће сезонска карта коштати 1000 динара, а по речима директора Спортског центра Ненада Ђорђевића, као и претходних година вода ће бити квалитетна и чиста тако да нема разлога да Пироћанци летос не уживају у чарима пиротског мора.

Видојко Панајотовић, помоћник председника општине казао је да је задовољан оним што је урађено на купалишту и Спортском центру и да је купалиште изузетно добро уређено.

-С Хидроелектраном Пирот имамо одличну сарадњу и надам се да ће та сарадња бити још боља. Желим Спортском центру и свим Пироћанцима да се угодно осећају на купалишту и да сезона потраје што дуже-казао је Панајотовић.

 

ACA_0582_resize

Директор Спортског центра Пирот Ненад Ђорђевић каже да купалиште никада није било у бољем стању.

-Први пут имамо партнера у овом послу, то је Хидроелектрана и заиста смо ове године заједнички доста тога урадили да купалиште изгледа онако како треба. Прошле године је било гласина да је вода била прљава, али истина је да Хигијенски завод стално контролисао квалитет воде и сваки пут је вода била потпуно исправна, чак 1. категорије. Црвени крст Србије који ради процену ризика за сва купалишта у Србији је казао да је ово најбоље купалиште у Србији. Ове године је стварно урађено више него прошлих година, пошљунчано је дно базена, реновираће се тоалети, спасилачке службе раде са највећим бројем чланова, ту су доктори и све остале службе тако да позивам све Пироћанце да и овог лета уживају на Градском купалишту, на коме се цена улазница већ осам година не мења, 30 динара је за децу, за децу до 7 година улаз је бесплатан, а за одрасле је 60 динара. Карта за целу сезону је 1000 динара и такве услове сигурно немају нигде у Србији-каже Ђорђевић.

nenad djordjevic

Директор Хидроелектране Пирот Љубомир Стојановић казао је на отварању купалишне сезоне да су сви пуно учинили заједнички да се дође до тога да купалиште буде у стању у каквом јесте.

-Ми смо у складу са могућностима и ситуацијом изашли онолико колико смо могли да припремом купалишта и нашег Компензационог базена 2 да све буде у складу са законском регулативом. Оно што хоћу да кажем то је да у складу са техничким могућностима максимално ћемо изаћи у сусрет за организацију и преливање воде у базен из Компензационог базена 1, при чему треба напоменути да имамо обавезу према Коридорима 10 у вези са испуштањем воде па ћемо ту наћи заједнички језик, али ја сматрам да уз дозу разумевања и толеранције са свих страна да ће то заиста бити на једном високом нивоу, и да ћемо имати купалиште које ће бити репрезентативно не само за Пирот него и шире-казао је директор Стојановић.ACA_0601_resize

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine