Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Након добијања награде на националном конкурсу Туристичке организације Србије на коме је Пирот проглашен изузетном дестинацијом Европе у Србији за 2015. годину, директор Туристичке организације Пирот Братислав Златков казао је да су се у ТОП-у надали некој од награда.
Победничке дестинације ће бити промовисане на свим порталима, на порталу националне туристичке организације, преко Европске комисије у свим земљама ЕУ, као и на свим наступима на којима учествују ТОС и ТОП. Поред пиротског качкаваља који је био наш главни адут, испоставило се потпуно оправдано, у локалну гастрономску понуду уврстили смо и старопланинска јела, пиротску пеглану кобасицу, сарме од липовог листа, које су карактеристичке за околину села Темска, пиротски роштиљ и чомлек, такође јело са Старе планине и пиротског краја.

Конкуренција је била жестока имајући у виду да су и Лесковац и Сјеница имали доста производа који могу да се мере са нашим специјалитетима, али смо ипак добили главну награду. Исплатило се то што смо протеклих година много улагали у промоцију свих пиротских брендова и специјалитета тако да мислим да је ова награда заслужена-казао је Златков.

vasic zlatkov top

Председник општине Пирот мр Владан Васић казао је да је реч о врло вредној награди. 

Ово је прилика да се захвалимо свима који су на посредан или непосредан начин помогли да Пирот добије ову престижну награду. То су људи који су почели, а после ми преузели организацију Сајма пегланих кобасица, то су многи угоститељи који свакодневно доказују да се у Пироту најбоље једе. Ту је и Туристичка организација која је доста напора уложила на промоцији туризма, категоризацији домаћинстава и многи други. Пуно напора је уложено и у инфраструктуру и ова награда је од једне независне институције а под покровитељством Европске комисије дошла у праве руке-казао је Васић.

vasic

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine