Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На позив Организационог одбора 12. Међународног фестивала спортског филма на Златибору, Град Пирот је био гост манифестације и партнер фестивала. На фестивалу је приказан документарни филм „Пирот, мој град“ знаменитог Пироћанца Светислава Пешића. Испред локалне самоуправе фестивалу су присуствовали Милена Димитријевић, председница Скупштине града и Бојан Ранђеловић, градски већник.

„Овај филм је био повод да будемо позвани и препознати као средина у којој се јако пуно уложило у спортску инфраструктуру. Ово је била прилика да се учесници фестивала и представници Општине Чајетина упознају и са туристичким потенцијалима и културно – историјским наслеђем Пирота и околине “ истакла је председница Скупштине града Пирота, Милена Димитријевић.

Домаћин фестивала, председник Скупштине општине Чајетина, Арсен Ђурић је изразио спремност за сарадњу две локалне самоуправе у области туризма, спорта, културе и гастрономије.

Владимир Живановић, директор Туристичке организације Златибор, констатовао је да фестивал спортског филма, као пратећу активност има и развијање сарадње између градова и општина. Са градом Пиротом је та сарадња могућа у области туризма и традиционалних етно и прехрамбено-прерађивачких производа.

Упоређујући општину Чајетина и град Пирот, Бојан Ранђеловић је истакао да постоје сличности ове две дестинације, мислећи на Златибор и Стару планину, али и брендове као што су златиборска пршута и пиротска пеглана кобасица. То могу бити добри мостови сарадње између локалних самоуправа.

“Представљајући Пирот и околину учесницима фестивала, обрадовани смо чињеницом да су домаћини изразили жељу да узврате посету. Надамо се скором виђењу и желимо им добродошлицу” – каже,  Милена Димитријевић, председница Скупштине града.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine