Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Позив за достављање пројектних идеја у оквиру Територијалне стратегије Програма (ИНТЕРРЕГ ВИ-А) ИПП Бугарска Србија 2021-2027, завршен је 15. августа. Буџет за ову намену је близу 9 милиона евра где је максимални износ  по пројекту  1 милион евра. Средњовековна српска тврђава Момчилов град.

Град Пирот је аплицирао са два концепта пројектних идеја. Први се односи на наставак  пројекта  реконструкције тврђаве Кале  где су пројектни партнери  Град Пирот,  Општина Монтана, Агенција за развој северозападне Бугарске и Музеј Понишавља Пирот.

Други предлог пројекта је везан за реконструкције основе школе у Темској и пренамену у туристичко едукативни центар а парнери на пројекту су Дом Културе Пирот, Туристичка организација Пирот, Општина Правец и Локална иницијатива за Вршец.

Оба пројекта су креирана по мултисекторском принципу  интегришући културу, историјско наслеђе, туризам,  здраву животну средину и остале сегменте од значаја за територијални развој прекограничног региона, каже Марија Ђошић, шефица Канцеларије за локални економски развој.

Пројекне идеје које прођу прву фазу селекције, биће позване на подношење потпуних предлога пројеката.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine