Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У Пироту је у присуству представника Министарства за људска и мањинска права, Градске управе Пирот, Националног савета Рома и ЕУ отворен Ромски центар.

Градоначелник Пирота мр Владан Васић у свом обраћању захвалио се Министарству за људска и мањинска права, Савета Европе и свима који су учествовали у обнови овог објекта.

-Захваљујем и многим ромским организацијама које ће овде наћи место за своје културне, едукативне активности, активности за децу. Надам се да ће што је могуће већи број људи користити овај објекат-казао је градоначелник Васић.

Нина Митић, помоћница министра у Министарству за људска и мањинска права честитала је свима на отварању овог центра.

-Браво за локалну самоуправу, Град Пирот, браво за градоначелника Васића што је препознао значај, хвала Националном савету Рома са којим смо толико заједничких актовнисти спровели, Савету Европе и свима који учествују у овом пројекту. Када је у питању ромска заједница, када су у питању људска права, увек можемо боље. Роми и Ромкиње су кроз прошлост градили ову земљу, градили градове, путеве, градили смо заједно прошлост, хајде да заједно градимо и будућност-поручила је помоћница Митић и додала да је важно да се отварају ромски центри у свим већим срединама како би већинско становништво могло да се упозна са свим оним што представљају Роми. Ром значи човек, па хајде да сви заједно будемо људи.

Далибор Накић, председник Националног савета Рома казао је да су овакве институције јако важне не само за очување, већ и за унапређење богате ромске културе и традиције.

-Велики је број светски славних Рома који су се у својим професијама као уметници прославили и очекујемо да и у овом културном центру никну талентовани млади уметници на које ће сутра бити поносни и ми Роми и држава Србија-казао је Накић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine