Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Установе културе, здравља и образовања из Пирота данас су добиле укупна средства у износу од 4.148.700,00 динара од Министарства правде Републике Србије. Ова средства обезбеђена су по основу одлагања кривичног гоњења.

Гимназија у Пироту је добила 1.860.000,00 динара за реновирање свлачионица и трим кабинета у просторијама Соколане. Дом здравља из Пирота подржан је са 1.777.500,00 динара за набавку стоматолошке столице са пратецим опремом за дечију превентивну стоматологију. Народна библиотека Пирот добила је средства у износу 511.200,00 за набавку аудио опреме за малу салу у новим просторијама. Свечаном потписивању присуствовали су заменик градоначелника гдрада  Пирота Милош Цолић, директорка Гимназије у Пироту Ивана Костадиновић, директорка Дома здравља Сузана Станковић и представник Народне библиотеке Милан Јовановић.

Цолић: Значајна подршка државе

Према речима Милоша Цолића, заменик градоначелника,  ово је још један вид подршке коју држава Србија пружа својим градовима и сматра да је то пракса која се већ показала као делотворна. Наставићемо да се залажемо за сваку установу у нашем граду како би њихов рад био ефикаснији и модернији.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine