Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Директор Дирекције за изградњу града Бранислав Костић казао је данас новинарима да је данас премошћена Нишава, сви пренапрегнути подужни носачи моста на Другом рингу биће постављени. Темељи моста су урађени, носачи су постављени а од понедељка почиње постављање оплате која ће примити главну носећу бетонску конструкцију.

-По речима извођача, крајем овог и почетком јуна месеца биће потпуно бетонирана носећа бетонска конструкција, након тога иду ивичњаци и асфалтирање. Паралелно радимо и на приступним саобраћајницама. Са тијабарске стране већ су постављене водоводна, канализациона мрежа и расвета, а са пазарске стране су у току радови на инсталација, али се ради и топловодна инсталација која треба да повеже централну градску котларницу са котларницом Централа. Интересантна је и водоводна цев пречника 500 милиометара која треба да повеже извориште Крупац са изворштем Кавак-каже Костић.

По његовим речима, сходно потписаним уговорима, до краја августа би мост требао да буде готов.

-Динамика иде јако добро и добили смо од извођача уверавања да ће рок бити испоштован-казао је Костић.

Костић се осврнуо и на мост Газела и предстојеће њено затварање током викенда.

-Ми смо мост потпуно санирали и урадили један подложни слој асфалта током децембра месеца када није било време за то, али смо то ипак урадили како би избегли колапсе у саобраћају. Сада је лепо време и асфалтна меса може да се уради коректно тако да ћемо у суботу од 14 сати затворити мост, урадити припремне радње, у недељу ћемо извршити асфалтирање потпуно новим слојем асфалта у дебљини од 3 до 4 центиметара и извођач радова тражи да након тога конструкција моста остане два дана да се “стврдне” и након тога ћемо 21. поново пустити мост у саобраћај-каже Костић.drugi ring_2

Помоћник председника општине задужен за инфраструктуру Видојко Панајотовић казао је да ће изградња моста на Другом рингу имати огроман значај за све грађане Пирота.

-Регулисаћемо саобраћај, смањићемо оптерећење Великог моста и довешћемо до тога да фреквенција саобраћаја у Пироту буде много боља него до сада. Све што смо радили протеклих 12 година доказује да овде у Пироту имамо стабилну власт, која је постављена да служи народу. Да не набрајам шта смо све урадили од хале “Кеј”, трга, енергане, Затворени базен који треба да се отвори. Мислим да смо стварно много тога урадили за ових 12 година-казао је Панајотовић.

Извор: Пиротске вести

 

Joomla templates by Joomlashine