Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је у Палати Србија у Београду министар туризма и омладине Републике Србије, Хусеин Мемић, потписао уговоре о финансирању пројеката у области омладинске политике са представницима локалних самоуправа.

У име свих подржаних градова и општина на свечаном догађају обратио се заменик градоначелника Пирота Милош Цолић. У свом обраћању Цолић је нагласио важност бриге државе о градовима и општинама када је омладинска политика у питању. Такође, Цолић је нагласио и комплексност борбе против депопулације и представио мере које град Пирот у тој области спроводи као и идеје које су пред нашим градом у будућности. Град Пирот је подржан у набавци дела намештаја за будући Старт Уп центар у Пироту који ће се налазити на другом спрату реновираног дела бившег Дома војске у Пироту. Износ од 2.000.000,00 динара биће употребљен највећим делом за опрему а мањим делом за обуке младих људи у ИТ сектору.


Наш град ће из буџета додати још 2.000.00,00 динара како би већи део опремања овим пројектом био завршен. Према речима заменика градоначелника, наредних месеци се очекује завршетак реконструкције објекта Дома војске и сајамског простора, али и доста нових пројеката у путној инфраструктури, како у урбаном, тако и у руралним насељима. Да подсетимо, наш град је већ добио средства од Министарства културе и информисања за набавку намештаја за Народну библиотеку и овде је јавна набавка већ у току. 

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine