Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Алекса Живковић-Потрчко заједно са тимом младих Пироћанаца окупљених у Удружење грађана “Лека” добио је награду Social impact award, коју додељују Универзитет за бизнис  и економију из Беча и Impact HUB. Реч је о такмичењу чији је циљ да се најбољим идејама, за које ће гласати корисници друштвених мрежа, обезбеди почетни капитал за реализацију њихових идеја.

Живковић је конкурисао пројектом “Млади за старе”, чији је циљ да се створи могућност да се још младих људи укључи у акцију помоћи старим и изнемоглим Пироћанцима. Награда за победнике је почетни капитал у износу од 3000 ЕУР, као и учешће на 2 интернационалне конференције, три  месеца инкубације у Impact HUB Београду и менторски програм  у сарадњи са Coca-Cola-ом и Ерсте банк-ом.

Како је казао Живковић Пиротским вестима, ова награда иде тиму људи, који су углавном студенти а циљ је да се још младих људи укључи у пружање помоћи најстаријим суграђанима, којима је свака помоћ неопходна.

-Награда за претходне три године, али и велика обавеза и домаћи задатак за ово лето и месеце који долазе. Награда иде тиму младих људи, који су већина студенти. Захвалност иде спонзорима који су омогућили да се награда Social impact award додели (Бечки универзитет, Cocа- Cоlа Hellenic, Impact Hub Београд, Ерсте банка и Ерсте фондација), новинарима који су од првог дана ту, партнерским организацијама, донаторима и људима који пружају моралну подршку. Средства, која носи ова награда ће омогуцити младим људима да стекну прва радна искуства, науче о солидарности на примеру, уче о заштити животне средине, бавећи се спортом. О самом проширењу и представљању нових услуга, нешто касније, односно када се стекну сви услови да се те услуге представе-каже Живковић за Пиротске вести.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine