Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Седамнаестог дана пописа становништва пописивачи града Пирота су од предвиђених 26.013 кућних бројева пописали већ 69%. Све протиче без икаквих проблема, грађани одговарају на сва постављена питања и према  оцени Саше Јовановића, начелника Градске управе Пирот, посао ће бити завршен у предвиђеном року, онако како је планирано. На терену су свакодневно 102 пописивача које надгледа 14 инструктора.

Редовно се обилазе и села и територија града и попис за сада протиче без икаквих пролема каже, начнелник Градске управе Пирот, Саша Јовановић. “Ми смо у свакодневном контакту са инструкторима и пописивачима, правимо пресек на дневном нивоу. Од укупно 26.013 кућних бројева завршили смо 17.933 кућна броја односно пописали смо 36.130 лица што је практично 69% завршеног посла. Попис се одвија добром динамиком, процентуално је бољи у граду где је од 11.557 кућних бројева завршено је 8.400 обилазака односно 72,6%.  Остала су удаљена села али до краја октобра завршавамо све планиране активности” – каже Јовановић.

Прелиминарни резултати пописа на територији града Пирота као и на нивоу Републике  биће објављени  до краја новембра а Републички завод за статистику званичне податке објавиће на пролеће 2023. године.    

Извор: Пиротске вести

 

Joomla templates by Joomlashine