Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Алекса Живковић Потрчко добитник је престижне награде Омладинске међународне коморе која додељује признања десеторици изузетних младих људи Србије који, како кажу организатори, имају потенцијал да буду лидери у нашој земљи у различитим категоријама. Пиротски Потрчко је добио награду у категорији “лидерство у хуманитарном раду и волонтеризму”.

Како за Пиротске вести каже популарни пиротски Потрчко, када је сазнао да је добитник ове престижне награде био је пресрећан јер награде додељују еминентни стручњаци из различитих области.

-Ову прилику бих искористио да се извиним што нисам радио. Нема оправдања, али имао сам добрих разлога: током викенда сам био на конференцији Европске омладинске картице. Стари познаници и нова млада лица. Људи, који су дошли да посаветују и критикују нас младе, жељних знања. Национална конференција у оквиру пројекта – EYCA -Mobility In The Mind- Creating New Routes to Employment је имала тему социјалног предузетништва. Стари познаници и предавачи су сада били оштрији, али и отворенији. Морам да признам да искренију критику нисам добио у скорије време. Натерала ме да се мало тргнем и замислим, а надам се да ћу савете искористити да унапредим рад што и јесте био циљ конференције-каже Алекса и додаје да је добио и једно престижни признање.

-У понедељак сам позван на доделу награда, за ,,Десет изузетних младих људи Србије” (Ten Outstanding Young Persons of Serbia), коју додељује Омладинска међународна комора (Junior Chamber International). Када су ме прочитали као победника у категорији ,,Лидерство у хуманитарном раду и волонтеризму” срце је хтело да искочи, а трема је била видљива. Победнике у категоријама су бирали стручњаци из својих области и поред тога што ми пружа могућност да на међународном конкурсу за Десет Изузетних Младих Особа и пут на завршну конференцију у Јапану, награда је велика обавеза и домаћи задатак за ову и наредне године.
На повратку кући сам свратио у Ниш, где смо обавили припреме за TEDxНиш конференцију, на којој ћу држати говор у суботу 23. маја - каже Алекса.

Извор: Пиротске вести

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine